Slider

foto marcelinnoMarcelline Goyen heeft ruim 20 jaar werkervaring als huidtherapeut. Vanuit de zoektocht naar het hoe en waarom van huidproblemen stuitte ze, achteraf gezien heel logisch, op de rol van de darmen.
Na een opleiding tot darmtherapeut (2009) kon ze beide werkvelden combineren en op deze manier vanuit nieuwe inzichten werken met mensen met uiteenlopende huidproblemen. In dit relatief nieuwe vakgebied bleek de weg langs research nodig om zo een onderbouwing te kunnen bieden voor huidbehandelingen vanuit de huid-darmvisie. Naast verschillende praktijktrajecten waarin ze mensen met onder andere eczeem succesvol behandelde, werkte ze ruim zes jaar aan de research voor dit boek. Het boek is geen eindstation, aldus de auteur, maar een wegwijzer voor eenieder die meer inzicht en wetenschappelijke onderbouwing zoekt in ‘de huid-darm connectie’.

Het boek 'De huid-darm connectie' is vanaf april 2019 te bestellen via het 'bestelformulier'. Wil je een 'gesigneerd' exemplaar van de auteur, vermeld dit dan op het bestelformulier bij 'opmerkingen'. 

Mijn missie: "Een gezonde huid van buiten en binnenuit"

Mijn doel: "Jouw zelf genezend vermogen (her-)activeren.

Mijn passie: de huid-darm connectie.

Marcelline Goyen: "Mijn doel is om met dit boek een wetenschappelijke onderbouwing te bieden voor hen die zich met de huid en/of darmen bezig houden, beroepsmatig of vanuit eigen belangstelling of wellicht als ‘ervaringsdeskundige’. In ruim 630 bladzijden wordt in dit boek de reis beschreven door alle lagen van de huid op weg naar de darmen en terug. Hierin komen vele onderwerpen aan bod zoals de huid parameters, functies, het belang van een correcte (huid) pH, de sebogenese (geboorte talg) enzymen, antimicrobiële peptiden, het microbioom en het immuunsysteem van zowel de huid als de darmen. En natuurlijk de continue interactie tussen de huid en de darmen, geholpen door onze microbiota en beïnvloed door o.a. de pH, enzymen, communicatie, ons immuunsysteem, leefstijl (stress), voeding en pre- en probiotica. Het boek biedt vele nieuwe inzichten, alles wetenschappelijk onderbouwd.

“Kennis hebben is macht, kennis delen is kracht”

"Mijn missie is gelijk ook mijn passie: het delen van mijn kennis over de huid-darm connectie aan de wereld, in de hoop jou en anderen te inspireren op een nieuwe manier te gaan kijken naar de huid. En wellicht dat ook bij jou door dit boek het besef ontstaat dat het woord en tevens etiket ‘chronisch’ zoals genoemd bij eczeem en acne, in feite alleen betekent: ‘we weten het antwoord/oplossing nog niet voor het (huid)probleem’. Tijdens de research voor mijn boek heb ik vele inzichten opgedaan. Mijn reis door de huid naar de darmen en terug heeft mij laten zien dat er diverse mogelijkheden en invalshoeken zijn om het lichaam een kans te bieden terug te kunnen brengen in de oorspronkelijke oerkracht! Denk aan voeding, leefstijl, stress reductie en darmtherapie. Want het menselijk lichaam is zo bijzonder ingenieus ontworpen, dat in principe alle mechanismen tot behoud van balans of het herstel van disbalans in de basis al aanwezig zijn….!" aldus Marcelline Goyen

Wil jij ook meer weten over een gezonde huid van buiten en binnenuit? Kijk dan op www.huid-darm.nl en bestel mijn boek of tip iemand anders, zoals je arts of therapeut, die jou met deze kennis mogelijk verder kan helpen.

Wil je Marcelline Goyen uitnodigen als spreker over ‘De huid-darm connectie’ op een congres of op een bijeenkomst voor therapeuten, artsen, patiënten etc., neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.